Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Folyamatosan zúg a füled? Ettől lehet!

„Az utóbbi időben szinte állandóan zúg a fülem. Roppant zavaró. Nincs egy perc nyugtom se.
Mi lehet az oka?”Kiválthatja a fej és a nyak ereinek speciális elváltozása, vagy középfülgyulladás, fülzsírdugó, túl erős hangok által kiváltott halláskárosodás („diszkó-betegség”). Továbbá jóindulatú daganat, koponya és agysérülés, cukorbetegség, keringési zavarok - tudtuk meg Dr. Gere Tibortól. Végül is azonban a leggyakoribb oka a hallóidegpályán korábban végigfutó idegingerület öngerjesztővé váló automatikus aktivitása. Ilyenkor az úgynevezett „fantominger” akkor is fenn marad, ha az eredeti ingerület már rég megszűnt. Keletkezhet fülzúgás az egyébként egészséges emberekben is, amikor a hang a semmiből jön és nincs ismerős hangforrás – amit nem is lehet kikapcsolni. A beteg ilyenkor gyakran pánikba esik, szorong, és végül depresszióssá válhat - írja a Kiskegyed.

Ma már tudjuk, hogy az agykéregben 12 olyan pont van, ahol a fülzúgás (latinul tinnitus) kialakulhat. Fontos tudni, hogy magától nem múlik el! Haladéktalanul orvoshoz kell fordulni. A kezelés két részből áll: fülgyógyászati, audiológiai és pszichológiai kezelésből, amikor a fülzúgás lelki okait próbálják megszüntetni. A speciális rendelőkben az ún. Tinnitus Klinikákon kellemes zajt szolgáltató generátort helyeznek a fülbe, amely elnyomja az eredeti, kellemetlen zajokat.

Hogyan tud a természetgyógyász segíteni? Mindenekelőtt megvizsgálja, és ha szükséges, gyógyítja az 1-3 nyakcsigolyákat. Különböző értágító teákkal javítja az agyi vérkeringést. Relaxációs kezelésekkel és tornákkal oldja a lelki stresszt.

Nincsenek megjegyzések