Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Házi készítésű krém, amitől gyönyörű lesz a bőröd

A kozmetikai iparba betört a természetimádat, a boltok polcaira viszont betörtek a mű dolgok. Ma már az sem olyan egyértelmű, hogy a magunk keverte kenőcs és pakolás, garantáltan tiszta alapanyagból készült. Azért némi odafigyeléssel olcsóbb és főleg a gyáriakhoz képest aktívabban ható pakolás, krém készíthető, jól bevált régi módszerekkel - írja a Napidoktor.
Csodálatos házi krém és pakolás

Ezeket a szépítkezési módszereket egyáltalán nem a paraszti világban találták ki, hiszen ott elképzelhetetlen lett volna, hogy a drága tejfel, túró, vagy más étek ilyen cifra módon kerüljék felhasználásra. Eredetileg a bőrre, bőrhibák ellen gyógyító céljuk volt, a füvesasszonyok értettek ezekhez is, s az úrasszonyok, nagygazdák asszonyai használták elsősorban szépítkezésre.

Otthoni luxus

Számos wellness központban készítik ezeket a recepteket a vendégek számára, borsos árakon, azzal a szlogennel, hogy helyben kevert 100% természetes anyagot tartalmazó készítmények. A nők többsége akkor fordul ezekhez a praktikákhoz, ha kényeztetni akarja magát, vagy ha valami fontos esemény előtt pihenni és szépülni szeretne. Ám a barátnős partik egyik legklasszabb pontja is lehet, ha a magatok készítette maszkok alatt, puha plédekbe takarózva dumáltok mindenféle csajos témáról. Minimális előkészület szükségeltetik hozzá!

1. Száraz bőrre – banánnal!

A bőrödet először mosd meg egyszerű szappanos vízzel, majd egy forró vízzel átitatott nedves törölközőt tegyél rá egy percre (azért a forró alatt nem égetőt értünk!). Amikor végeztél, kicsit nyomkodd meg a törölközővel az arcodat. Ettől kinyílnak a bőr pórusai, jobban felszívják a hatóanyagokat. Törj össze egy fél banánt egy teáskanálnyi mézzel és annyi tejszínnel, amennyit felvesz ahhoz, hogy krémszerű masszát kapj. A szemed környékét szabadon hagyva kend fel az arcodra a banános krémet, majd hagyd a bőrödön úgy 20 percit, végül mosd le. A maradékot  bátran megeheted, ha van! A banánban vízmegkötő cukormolekulák vannak, a tejszín pótolja a bőrből hiányzó zsírokat, bársonyossá varázsolja azt, a méz pedig simává és bársonyossá teszi a bőrt protein tartalmának köszönhetően.

2. Fakó bőrre – szotyolával

Ez a pakolás – kis pihenéssel, relaxálással egybekötve – visszaadja arcszínünket. Kicsit „munkásabb” elkészíteni, mint az előzőt, de a hatás megéri. Arcunkat tisztítsuk meg a szokott módon (alkoholos, vagy citromos, esetleg szappanos lemosással). 30-40 szem napraforgómagot (hámozott szotyi) törjünk meg egy kis mozsárban, keverjük el egy teáskanál mandulaolajjal, 3 csepp levendula illóolajjak (gyógyszerkönyvi minőségű!)  és ugyanennyi mézzel. Az edénykét helyezzük gőzfürdő fölé, majd a langyos pépet melegen kenjük fel az arcunkra. 15 perc után langyos vízzel kell lemosni. A vérkeringést fokozó hatású, lelket nyugtató maszk megszépíti a bőrünket.

3. Zsíros bőrre – gyógyiszap, vagy Holttengeri iszap

Gyógyiszapot a gyógyszertárban, holt tengeri iszapot pedig erre szakosodott boltokban kaphatunk. A holttengeri iszapot az előkészítettségétől függően valószínűleg nem kell keverni semmivel, egyszerűen vigyük fel az arcunkra. A gyógyiszapot keverjük el kb. 3-5 evőkanál meleg (nem forró!) vízzel és egy fél teáskanál olíva olajjal. Az arcunkat mossuk le bő vízzel, majd ha van kedvenc arckrémünk, ami hidratál, kenjük be vele.

4. Kitágult pórusok – Túrópakolás

Két evőkanál túrót keverjünk össze frissen facsart citromlével, mely keverék enyhén hámlasztó hatású, a túró hidratál, serkenti a vérkeringést, a citrom összehúzza a pórusokat. A keverékhez mézet adva a hatás fokozható.

Nincsenek megjegyzések