Az olasz fagylalt és a tökéletes hűvös harmóniája
Az olasz fagylalt, közismertebb nevén gelato, nem csupán egy egyszerű édesség, hanem a kulináris művészet egyik csúcsa, amelyet generációk óta tökéletesítenek Olaszországban. Az előrejezések szerint az idei nyár különösen forrónak ígérkezik, és nincs is jobb módja a hűsölésnek, mint egy igazi olasz fagylalt! Gianni Annoni segítségével a Gelateria Pomo D’oro bemutatja legújabb fagylaltkínálatát, melyet a legjobb alapanyagokból, hagyományos receptek alapján készítenek és a Candy hűtőinek köszönhetően a legtökéletesebb hőfokon kínálnak. Ezen felül a Candy Hoover Hungary Kft. az idei évtől új arculatot vezet be, amely még inkább tükrözi innovatív termékeit.
Az olasz fagylalt, vagyis gelato, híres a krémességéről és mennyei
ízéről. A hagyományos olasz receptúra alapján készült fagylalt friss
tejet, tejszínt és természetes ízesítőket tartalmaz, melyeket gondosan
válogatott gyümölcsökkel és magvakkal egészítenek
ki. Kevesebb zsírt tartalmaz, mint a hagyományos fagylalt, ami miatt
intenzívebben érzhetők az ízek. A keverése során kevesebb levegőt
juttatnak az alapanyagok közé, ami sűrűbb és krémesebb textúrát
eredményez. Legyen szó egy hagyományos fagylaltról, vagy
akár egy vízalapú sorbet-ról, az eredmény mindenképp egy gazdag
ízvilágú, de könnyű desszert.
„Nagy öröm a Candyvel való együttműködésem, ugyanis termékeiket
rendkívül széles spektrumban tudom használni a konyhában. Legyen szó
meleg ételről, italról vagy akár desszertről az elkészítési vagy a
tárolási folyamat során nagy segítségemre vannak az olasz
gyökerekkel rendelkező Candy gépek. A hűtőkben található Total No Frost
technológia megakadályozza például a dér és a jégréteg kialakulását -
egy kompresszorból és egy párologtatóból álló rendszer révén -, és
közvetve így ahhoz is hozzájárul, hogy a fagylaltunk
még az általunk elképzeltnél is krémesebb legyen – hangsúlyozta Gianni Annoni.
A megfelelő hűtés fontossága
A fagylaltkészítés egyik legkritikusabb eleme a megfelelő hűtés. A
gelato készítése során az alapanyagokat 4-6 °C hőmérsékleten kell
tartani, míg a kész fagylaltot -14 és -12 °C között kell tárolni. A
pontos hőmérséklet-szabályozás biztosítja a krémes állagot
és a megfelelő szerkezetet. A fagylalt tárolása során a páratartalom
szabályozása is fontos, hogy elkerüljük a kristályosodást és megőrizzük a
fagylalt simaságát. A fagylaltot légmentesen záródó edényekben tegyük
el, hogy megőrizzük a frissességet és megakadályozzuk
az ízek és illatok keveredését.
Az olasz fagylalt és a tökéletes hűvös harmóniája
A Candy folyamatosan fejleszti készülékeit annak érdekében, hogy
vásárlóinak még professzionálisabb és modernebb felhasználói élményt
nyújthasson, azonban a naprakészséget a cég saját magával szemben is
megköveteli. Az idei évben fontos mérföldkőhöz érkezett
a vállalat, ugyanis merőben új arculatot vezet be.
„Hiszünk az innovációban, hisz’ termékeink a legmodernebb technológia
fejlesztések alkalmazásával készülnek annak érdekében, hogy
vásárlóinknak minél inkább megkönnyítsük a mindennapos házimunkát.
Nemcsak háztartási készülékeink esetében tartjuk fontosnak
a megújulást és a naprakészséget, hanem a márka esetében is. Ennek okán
büszkén jelenthetem be, hogy a Candy az idei év második felétől
megújítja logóját és új arculatot vezet be, ami még inkább tükrözi
termékei korszerűségét és minőségét” – emelte ki
Rózsa Márton, a Candy Hoover Hungary Kft. ügyvezetője.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése