Ragacsos cseresznyés brownie dupla adag csokival: a legjobb, ami a friss gyümölccsel történhet
Használd ki, amíg tart a szezon, és dobd fel a ragacsos brownie-t roppanós cseresznyével!
Akkor jó a brownie, ha a tetején hajszálvékony réteg roppan, belül pedig még egy kicsit ragacsos. Az alapreceptet variálhatod sokféle gyümölccsel, így nyár elején a cseresznyés változatot is bátran próbáld ki. A legfinomabb recept titka a sok csoki, a minőségi kakaópor és vaj, tehát semmiképp ne használj hozzá margarint.
Hozzávalók
30 dkg cukor
25 dkg cseresznye
20 dkg csoki (ét, tej vagy vegyesen)
15 dkg vaj
11.5 dkg liszt
7 dkg kakaópor
3 tojás
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
Elkészítés:
A vajat és tíz deka cukrot olvassz össze egy kis lábosban. Amikor a cukor teljesen felolvadt, tedd félre és hagyd kihűlni. A maradék cukrot keverd habosra a tojásokkal, öntsd hozzá az olvasztott vajas keveréket, és vegyítsd jól el. Egy másik tálban keverd el a lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a sóval. Fakanállal forgasd a cukros részhez. A csokit aprítsd fel, egy marékkal tegyél belőle félre, a többit forgasd a tésztához. A cseresznyét felezd el, magozd ki, és ezt is add hozzá. Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Szórd meg a tetejét a félretett csokival, és told 175 fokos sütőbe nagyjából fél órára. Akkor jó, ha a teteje már megszilárdult, de a beleszúrt villára még ráragad a tészta. Ekkor vedd ki, és hagyd kihűlni.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése