Breaking News

🔥 Görög reggeli tojással és fetával: egész délelőttre ellát energiával


A tradicionális görög reggeli, vagyis a strapatsada paradicsomos tojásrántottából és fetából áll.

Kevés hozzávalóból elkészítheted ezt a csodás mediterrán mediterrán reggelit. A görögök fetás, tojásos, paradicsomos egytálétele, vagyis a strapatsada amilyen egyszerűen készül, annyira finom. Bár hagyományosan friss paradicsomból készül, szezonon kívül használj hozzá koktélparadicsomot és paradicsompürét, így a megfelelő állagú és szaftos lesz.


Hozzávalók 2 személyre

  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 12.5 dkg feta
  • 5 tojás
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál víz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 1 kávéskanál
  • 0.5 kávéskanál bors
  • friss kenyér a tálaláshoz


Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, sózd, borsozd és villával verd fel őket. 

Egy serpenyőben hevíts olajat. A koktélparadicsomokat vágd félbe, tedd az olajba, sózd meg és 5-7 percig, időnként megkeverve süsd, amíg összeesnek és levet eresztenek. Ekkor add hozzá a zúzott fokhagymát, egy perc múlva pedig a sűrített paradicsomot és a vizet. Gyöngyöztesd két-három percig, hogy az ízek összefőjenek. Ekkor öntsd hozzá a tojást, és folyamatosan kevergetve süsd néhány percig, amíg rántottává fő. Ekkor húzd le a tűzről, szórd meg petrezselyemmel, és morzsold rá a fetát.

Nincsenek megjegyzések