🔥 Görög reggeli tojással és fetával: egész délelőttre ellát energiával
A tradicionális görög reggeli, vagyis a strapatsada paradicsomos tojásrántottából és fetából áll.
Kevés hozzávalóból elkészítheted ezt a csodás mediterrán mediterrán reggelit. A görögök fetás, tojásos, paradicsomos egytálétele, vagyis a strapatsada amilyen egyszerűen készül, annyira finom. Bár hagyományosan friss paradicsomból készül, szezonon kívül használj hozzá koktélparadicsomot és paradicsompürét, így a megfelelő állagú és szaftos lesz.
Hozzávalók
2 személyre
- 15 dkg koktélparadicsom
- 12.5 dkg feta
- 5 tojás
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál petrezselyem
- 1 kávéskanál só
- 0.5 kávéskanál bors
- friss kenyér a tálaláshoz
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, sózd, borsozd és villával verd fel őket.
Egy serpenyőben hevíts olajat. A koktélparadicsomokat vágd félbe, tedd az olajba, sózd meg és 5-7 percig, időnként megkeverve süsd, amíg összeesnek és levet eresztenek. Ekkor add hozzá a zúzott fokhagymát, egy perc múlva pedig a sűrített paradicsomot és a vizet. Gyöngyöztesd két-három percig, hogy az ízek összefőjenek. Ekkor öntsd hozzá a tojást, és folyamatosan kevergetve süsd néhány percig, amíg rántottává fő. Ekkor húzd le a tűzről, szórd meg petrezselyemmel, és morzsold rá a fetát.
Nincsenek megjegyzések
Megjegyzés küldése