Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Így előzhetjük meg az adventi tűzeseteket!

A gyertyákat mindig föntről lefelé gyújtsuk meg, és fordított sorrendben oltsuk el
Az adventi időszakban sokan gyújtanak esténként gyertyát, hogy kellemes, meghitt legyen a hangulat, és számos családnál igazi gyertya kerül a karácsonyfára is. Ez azonban nem teljesen veszélytelen, érdemes betartani néhány alapszabályt, hogy elkerüljük a lakástüzet.

Ne gyújtsunk gyertyát éghető anyagok, tárgyak (például csomagolópapír, függöny)közelében, vagy huzatos helyen. A tartó legyen szilárd, éghetetlen anyagból, és ne billegjen. Tegyük olyan helyre, ahol gyerekek nem érhetik el. Égő gyertyát soha ne hagyjunk felügyelet nélkül – főleg, ha csemeték is vannak a közelben. Az adventi koszorún vagy az asztaldíszen időben oltsuk el a gyertyát, még mielőtt teljesen leégne, a fenyőágak ugyanis idővel kiszáradnak, ami megnöveli a tűzveszélyt.
A karácsonyfán a gyertyákat mindig föntről lefelé gyújtsuk meg, az eloltásuknál pedig fordítsuk meg a sorrendet. Ne hagyjuk el a helyiséget, ha ég benn a gyertya, még egy „rövid” telefon erejéig sem!

Ha mégis megtörténik a baj, fontos, hogy csak akkor próbáljuk meg eloltani a tüzet, ha nem sodorjuk ezzel magunkat is veszélybe.

Ha erre nincs esély, akkor lehetőleg zárjuk be annak a helyiségnek az ajtaját, ahol a tűz keletkezett, majd hagyjuk el az összes jelenlévővel együtt a lakást, és hívjuk a tűzoltókat.

Nincsenek megjegyzések