Sonkapuding
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg főtt, füstölt sonka
15 dl tej
10 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
1 kk mustár
só
szerecsendió
1 cs petrezselyem
Elkészítés módja:
A zsemlemorzsára öntjük a tejet, majd a tojások sárgáját is hozzákeverjük. A sonkát finomra daráljuk és a tejes morzsához adjuk, mustárral, őrölt szerecsendióval, és ha szükséges, sóval ízesítjük, végül a felaprított petrezselymet és a tojások fehérjéből készült kemény habot is belekeverjük. A masszát kivajazott őzgerincformába rakjuk és vízzel telt tepsibe állítva előmelegített sütőbe toljuk.
220 fokon gőzöljük, majd hűlni hagyjuk, végül hűtőben legalább fél napig dermesztjük. A formából kiborítva felszeletelve tálaljuk.
20 dkg főtt, füstölt sonka
15 dl tej
10 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
1 kk mustár
só
szerecsendió
1 cs petrezselyem
Elkészítés módja:
A zsemlemorzsára öntjük a tejet, majd a tojások sárgáját is hozzákeverjük. A sonkát finomra daráljuk és a tejes morzsához adjuk, mustárral, őrölt szerecsendióval, és ha szükséges, sóval ízesítjük, végül a felaprított petrezselymet és a tojások fehérjéből készült kemény habot is belekeverjük. A masszát kivajazott őzgerincformába rakjuk és vízzel telt tepsibe állítva előmelegített sütőbe toljuk.
220 fokon gőzöljük, majd hűlni hagyjuk, végül hűtőben legalább fél napig dermesztjük. A formából kiborítva felszeletelve tálaljuk.