đ„ Ăgy kĂ©szĂŒl az ĂŒnnepi Wellington-bĂ©lszĂn: leveles tĂ©sztĂĄba burkolĂłzik a hĂșs
A leveles tĂ©sztĂĄba burkolt Wellington-bĂ©lszĂn tökĂ©letes ĂŒnnepi fogĂĄs bĂĄrmilyen alkalomra.
A Wellington-bĂ©lszĂn valĂłjĂĄban pofonegyszerƱ elven kĂ©szĂŒl: a minĆsĂ©gi, finom hĂșst leveles tĂ©sztĂĄba kell burkolni, Ă©s Ășgy kisĂŒtni. BĂĄr bĂ©lszĂnbĆl igazĂĄn elegĂĄns, ugyanezt a fogĂĄst pulykĂĄbĂłl is elkĂ©szĂtheted. A bĂ©lszĂn elĆsĂŒtĂ©si ideje attĂłl fĂŒgg, mennyire ĂĄtsĂŒtve szereted.
HozzĂĄvalĂłk
1 kg bĂ©lszĂn
25 dkg gomba
12 szelet olasz sonka (prosciuto)
5 dkg vaj
3 evĆkanĂĄl olĂvaolaj
1 nagy csomag leveles tészta (37,5 dkg)
1 dl szåraz fehérbor
1 teåskanål kakukkfƱ
sĂł
bors
kevĂ©s liszt a nyĂșjtĂĄshoz
2 tojåssårgåja a kenéshez
ElkĂ©szĂtĂ©s:
A bĂ©lszĂnt tedd egy nagy tepsire. SzĂłrd meg borssal, kend meg egy evĆkanĂĄl olĂvaolajjal, Ă©s 200 fokon sĂŒsd 15-20 percig attĂłl fĂŒggĆen, mennyire ĂĄtsĂŒtve szeretnĂ©d. Amikor kĂ©sz, hagyd szoba-hĆmĂ©rsĂ©kletƱre hƱlni, majd tedd a hƱtĆbe 20 percre.
AmĂg a hĂșs hƱl, a gombĂĄt vĂĄgd egĂ©szen aprĂłra, hogy durva zsemlemorzsĂĄhoz hasonlĂł ĂĄllaga legyen. AprĂtĂłgĂ©pet is hasznĂĄlhatsz, de vigyĂĄzz, ne legyen a gomba pĂ©pes. KĂ©t evĆkanĂĄl olĂvaolajat olvassz össze a vajjal, dobd rĂĄ a gombĂĄt, szĂłrd meg kakukkfƱvel, Ă©s pĂĄrold puhĂĄra. Amikor a levĂ©t elfĆtte, szĂłrd meg sĂłval Ă©s borssal, öntsd fel a borral, Ă©s Ăgy fĆzd tovĂĄbbi tĂz percig, amĂg az alkohol is elpĂĄrolog.
Frissen tartĂł fĂłliĂĄbĂłl vĂĄgj le kĂ©t nagyobb darabot. Tedd Ćket szorosan egymĂĄs mellĂ© Ășgy, hogy kicsit fedjĂ©k egymĂĄst, Ă©s fektesd rĂĄjuk a sonkaszeleteket. A sonkĂĄt kend meg a gombĂĄval, fektesd rĂĄ a kihƱlt bĂ©lszĂnt, Ă©s a fĂłlia segĂtsĂ©gĂ©vel tekerd fel. Csavard a fĂłliĂĄba, amilyen szorosan csak tudod, Ă©s tedd vissza a hƱtĆbe, hogy összeĂĄlljon
A leveles tĂ©sztĂĄt csavard le. Fektesd rĂĄ a sonkĂĄba tekert bĂ©lszĂnt. A tĂ©szta szĂ©leit kend meg vĂzzel elkevert tojĂĄssĂĄrgĂĄjĂĄval, majd Ăłvatosan hajtsd rĂĄ kĂ©t oldalrĂłl a hĂșsra. Nyomkodd le a szĂ©leket, Ă©s Ă©les kĂ©ssel, vigyĂĄzva, hogy a sonkĂĄt meg ne sĂ©rtsd, vĂĄgj nĂ©hĂĄny csĂkot a tĂ©szta tetejĂ©re. Tedd a hƱtĆbe legalĂĄbb egy ĂłrĂĄra, de akĂĄr egy egĂ©sz napot is ott tarthatod. EzutĂĄn 200 fokos sĂŒtĆben 20-30 perc alatt â megint attĂłl fĂŒggĆen, mennyire ĂĄtsĂŒtve szereted a hĂșst â sĂŒsd pirosra.
Post Comment
Nincsenek megjegyzések
MegjegyzĂ©s kĂŒldĂ©se