Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Néhány szükséges feltétele annak, hogy a fiad valódi férfivé váljon!

Egy férfi, ha jelleménél fogva gyenge, a probléma gyökerei a gyermekkorban keresendőek. Az igazi férfivá válás érzését nagymértékben befolyásolja az édesanya viselkedése, melyet gyereke iránt tanúsít az első években.
Néhány szükséges feltétele annak, hogy a fiad valódi férfivé váljon!

Vannak anyák, akik hibáznak, mivel túl aggódják fiaik nevelését. Azokról az anyákról van szó, akik még 10 éves korukban is megtörlik gyerekük orrát, vagy ágyba viszik számukra a reggelit. Akik óvják gyerekeiket minden nehézségtől, nem engedik sportolni, inkább táncórákra járatják helyette. Anyák, akik nem engedik, hogy az apák is kivegyék részüket a nevelésből, akik megakadályozzák gyereküket abban, hogy önállóak legyenek - írja a filantropikum.

Olga Valeaeva, a ”Menirea de a fi mamă”, című könyvében rávezet bennünket arra, hogyan neveljük fiainkat, hogy igazi férfiak váljanak belőlük. Ha egy anya elvárja a férjétől, hogy bátor, határozott és felelősségteljes legyen, akkor ugyanezeket a tulajdonságokat kell fejlessze a fiában is.

Hogyan neveljük a fiúkat?

Az anya kapcsolata a fiával egy különleges kapcsolat. Az anyai ösztön ugyanis sokszor felülkerekedik a józan észen, és így nem egyszer túl messzire menve igen sok figyelmet szentel gyerekének. Folyton azon aggódik, hogy gyereke nem tud elvégezni bizonyos feladatokat, miközben a fiúban kialakítja azt az érzést, hogy mindig kell vigyáznia rá valakinek. Mert az nem mondható természetesnek, hogy egy 5 éves gyerek nem tudja megkötni egymaga a cipőfűzőjét.

Ha fiú gyereknek adtál életet, készülj arra, önmagadnak is változnod kell. A gyereknevelésről alkotott felfogásodat át kell értékelned, mivel nem egy egyszerű gyerek anyja vagy, hanem egy kis „férfiúé”. Ezzel együtt engedned kell, hogy azzá váljon és ne egy „anyámasszony katonájává”, mellyel a leendő felesége is kínlódni fog.

Egy fiú soha nem válhat igazi férfivá, ha nem küzd meg a nehézségekkel

Hagyd, hogy megküzdjön, ha valamit szeretne, hogy érezze a küzdelem súlyát. Mert fejlődik egyénisége, ereje, rátermettsége és ebben akadályozod őt a féltő szereteteddel. A fiú gyerek számára, nagyon fontos az apai példakép, az apa jelenléte, az APA, akire feltud nézni. Mert, ha gyerek néha verekedésbe keveredik egy anya ezt mindig negatívan éli meg. Ugyanez az apa szemszögéből más érzelmeket vált ki, aki még büszke is adott esetben, hogy fia megvédte igazát. És valóban az apa feladata megtanítani fiát arra, mikor érdemes belemenni egy vitába, hogyan védekezzen adott esetben az agresszió ellen.

Nagyon fontos, hogy engedjük a fiús hobbyk választását, és lehetőleg minél többet: horgászás, sport, túrázás, építés, küzdő sportok vagy autók. Engedjük a gyereknek, hogy minél több időt töltsön a család férfi tagjainak társaságában: nagyapa, nagybácsi vagy éppen a barátok és tanárok társaságában.

A gyerek nevelése céljából nagyon fontos a kellő szabadság biztosítása. Egy anya számára talán ez a legnehezebb, hagyni a gyereket, hogy veszélyes dolgokat is kipróbálhasson, még akkor is, ha ez káros lehet a testi épségére, egészségére. Hagyjuk tehát, hadd próbálja ki az ejtőernyőzést, a síelést és egyéb számunkra veszélyesnek tűnő sportokat.

Fontos, hogy tanuljon meg önállóan döntéseket hozni, és a meghozott döntésként vállalni a felelősséget minden körülmények között. Ha néha látjuk, hogy a döntése esetleg negatív következményekkel járhat, hagyjuk (természetesen a józan ész határain belül) hadd tapasztalja meg azt is, hiszen így tanul és ez nagymértékben befolyásolja majd, hogy felnőtt korában kudarc esetén harcolni fog vagy feladja.

Ugyancsak az apai feladatok egyike megtanítani fiának a dominancia elvét, természetesen pozitív határokon belül, hogy ha párkapcsolatra kerül sor, tekintetében majd ott legyen az az egészséges „az enyém vagy” pillantás, melyre a nők többsége vágyik.

Fontos, hogy kiskorától kezdve legyenek számára pontosan kijelölt feladatok, melyek elvégzését számon is kell kérnünk. Figyeljünk arra, hogy adott esetben kérjük a segítségét, hogy érezze, bízunk benne, szükségünk van rá és bizonyos helyzetekben nem boldogulunk a segítsége nélkül.

Ami talán a legfontosabb a nevelést illetőleg, hogy gyerekünk mindig azt érezze, hogy a legfontosabb számunkra, hogy feltétel nélkül megbízunk benne, szeretjük, és ha úgy alakulna, hozzánk bármikor fordulhat segítségért, mi mindig ott leszünk a számára.

Nincsenek megjegyzések