Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

5 népszerű gyümölcs, aminek ne edd meg a héját: durva anyagokkal van tele

A legtöbben nem is gondolnak arra, milyen egészségtelen lehet.

Az olyan import gyümölcsöket, melyek messzi földről érkeznek egy adott országba, ahhoz, hogy jól bírják az utat, megőrizzék frissességüket, és ellenálljanak a rothadást elindító baktériumoknak vagy épp a penésznek, jellemzően növényvédőszerekkel kezelik, melyekről sok minden elmondható, de az nem, hogy pozitív hatással lennének a szervezetre.

Ezt vallja Kris Carr is, aki íróként is az egészségvédelem harcos szószólója, és aki saját bőrén tapasztalta meg, milyen a rák árnyékában élni, majd kigyógyulni belőle, támogatva a gyógyulást a lehető legegészségesebb ételekkel. Arról már korábban is írtunk, mennyire nem tanácsos megenni például a citrom héját, Kris szerint azonban a következő gyümölcsökkel sem árt vigyázni, ezeket - sok esetben héjukat - kezelik ugyanis a legtöbb növényvédőszerrel.
A listát az őszibarack vezeti - de ugyanúgy szerepel rajta a nektarin is -, melyet Kris Carr szerint a lehető legtöbb növényvédőszerrel kezelnek, hogy megőrizze frissességét és állagát. Bár a lista elsősorban az amerikai viszonyokat tükrözi, hazánk tekintetében sem árt vigyázni a rajta szereplőkkel, elsősorban természetesen akkor, ha import verziójukról van szó.
Szerencsére Magyarországon nem kell messzire menni az almáért, az import verzióval azonban vigyázz, szintén előkelő helyen szerepel ugyanis a listán. Természetesen mindez nem azt jelenti, hogy kerülni kellene az alma héjának vagy magának az almának az elfogyasztását, fontos azonban figyelni arra, hogy lehetőleg vegyszermentes, bioverziót válassz.
Kris listáján a körte is szerepel, ezzel is érdemes vigyázni, ha nem bio minősítésű, illetve nem hazai termény.
Bár ez esetben nem a héjról van szó, előbbi igaz a földieperre is, melynek import verziói szinte egész évben elérhetők hazánkban is.
A listán az import meggy is kiemelt helyen szerepel.

Nincsenek megjegyzések