Nem gyerekjáték: ez történik a szervezettel, ha kihagyja az étkezéseket

Előfordul, hogy délben eszik először? Esetleg még a haja is hullani kezdett? Eláruljuk, mi történik a szervezettel, ha rendszertelenül étkezünk!
1. Hangulatingadozásaink lesznek

Amikor a szervezetünk nem jut időben táplálékhoz, akkor jelentősen leeshet a vércukorszintünk. Ilyenkor kínzó éhségérzet jelentkezhet, melyet remegés, fejfájás kísérhet. Ha lecsökkennek az energiatartalékaink, akkor a szervezetünk stressz-válasszal reagál a veszélyre, ezzel jelezve, hogy ételre lenne szükségünk. Ez a fajta jelenség bőrproblémákat, mentális instabilitást és enyhe depressziót okozhat.

2. Nem tudunk koncentrálni

Ha éhesek vagyunk, a legegyszerűbb feladat elvégzése is nehézséget okozhat. Ne hagyjuk ki az étkezést, csak azért, hogy többet tudjunk dolgozni, hiszen ez a szokás hosszú és rövid távon is rontja a munkateljesítményünket! Szakítsunk időt a reggelizésre és az ebédekre!

3. Nő az elhízás esélye

A koplalás miatt rövid időn belül vesztünk a súlyunkból, de hosszútávon ez nem célravezető. Ahogy legközelebb eszünk, sokkal nagyobb mennyiségű ételt fogunk megenni, ami raktározódni fog zsír formájában. A legjobb, ha figyelünk a napi három étkezésre és a kiegyensúlyozott, sokszínű táplálkozásra - írja a bien.hu.

4. Ártunk az egészségünknek

Kutatók megállapították, hogy azok a nők, akik gyakran kihagyják a reggelit nagyobb százalékban szenvednek majd diabétesztől és szívbetegségtől.

5. Megváltozhat a külsőnk

A száraz bőr, a lapos, zsíros haj mind a rendszertelen étkezésnek köszönhető. Fogyasszunk gyümölcsöket és ügyeljünk a megfelelő vitaminbevitelre is, illetve táplálkozzunk naponta legalább három alkalommal!
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Kedvelj minket

Powered by Jasper Roberts - Blog