Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Fájdalmas csípőbántalmakat okozhat a babák bepólyázása

A babák alvás előtti bepólyázása az orvosok szerint később komoly problémákat is okozhat. A gyerekek azért rugdalóznak, mert ez így természetes - mondja a kutatóorvos.
Az ausztrál orvosok arra figyelmeztetnek, hogy nem egészséges a kisbabákat szorosan pólyába csavarni elalvás előtt, hiszen a pólya végtagjaikat sem engedi mozogni.

A pólyázással sokan a bölcsőhalált akarják megakadályozni, mert a pólyázás megnyugtatja a gyerekeket. Az ausztrál orvosok új tanulmánya szerint azonban, amely a The Medical Journal of Australia honlapján jelent meg, a pólyázás nem veszélytelen. A módszer ugyanis akadályozhatja az egészséges növekedést, és az esetleges rendellenességek is csak később derülnek ki.  A diszplázia, azaz a csípő fejlődési elváltozása is később derülhet ki a szoros pólya miatt.

A tanulmány szerint Wales déli részén például tízszeresére nőtt a csípőelváltozások száma az utóbbi években. Dr. Matthias Axt, a westmeadi gyerekkórház ortopédusa szerint azokban a kultúrákban, ahol nem pólyázzák a babákat, a rendellenesség sokkal kevesebbszer fordul elő. Az újszülöttek ugyanis rugdalóznak, és ehhez szabadon kell hagyni a csípőjüket. Az orvos hozzátette, hogy ez a természetes

Nincsenek megjegyzések