Argentin palacsinta
3 dl tej,
1 dl szódavíz,
10 dkg darált dió,
4 dkg zsemlemorzsa,
1 gerezd fokhagyma,
csípős pirospaprika,
olaj,
vaj,
só
Elkészítés:
A tojást mély tálba ütjük, hozzáadjuk a tejet és a sót, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet.
A sűrű tésztát szódavízzel higítjuk és 30 percig pihentetjük.
A tésztából kevés megforrósított olajon egymás után 8-10 palacsintát sütünk.
Közben megforrósított vajon kissé megpirítjuk a zsemlemorzsát, a darált diót és a zúzott fokhagymát.
Sózzuk, csípős pirospaprikával ízesítjük. Ezzel a töltelékkel szórjuk meg a palacsintákat.
Összehajtjuk, átmelegítjük. Tartármártás vagy mustáros tejföl illik hozzá.
1 dl szódavíz,
10 dkg darált dió,
4 dkg zsemlemorzsa,
1 gerezd fokhagyma,
csípős pirospaprika,
olaj,
vaj,
só
Elkészítés:
A tojást mély tálba ütjük, hozzáadjuk a tejet és a sót, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet.
A sűrű tésztát szódavízzel higítjuk és 30 percig pihentetjük.
A tésztából kevés megforrósított olajon egymás után 8-10 palacsintát sütünk.
Közben megforrósított vajon kissé megpirítjuk a zsemlemorzsát, a darált diót és a zúzott fokhagymát.
Sózzuk, csípős pirospaprikával ízesítjük. Ezzel a töltelékkel szórjuk meg a palacsintákat.
Összehajtjuk, átmelegítjük. Tartármártás vagy mustáros tejföl illik hozzá.