Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Gasztronómia: Hatodik helyre repítette Dávidot a csokiistennő

Annak ellenére, hogy kezdetben nem akart cukrász lenni, nemrég a nemzetközi gasztronómiai szövetség világbajnokságán járt Domonkos Dávid. A 23 éves nyíregyházi fiatal három éve mondható profinak, kivételes tehetsége azonban egészen Görögországig repítette.
– A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség kért fel, hogy vegyek részt a versenyen. Mindezt a prágai Európai Bajnokság előzte meg, amelyet sikerült megnyernem, így kijutottam Thessalonikibe – mondta el a Borsnak Dávid, aki jelenleg egy budapesti cukrászdában dolgozik.

A fiatalembernek lehetősége nyílt Malajziába utazni, ahol egy négynapos tréningen elsajátíthatta az étcsokoládé használatának rejtelmeit. Segítőjével, Kiss Dániellel több mint fél évet készült a világbajnokságra. A versenyen nyolc és fél óra állt a rendelkezésükre, hogy elkészítsék a remekműveket.
– Egy francia mousse torta és hat tányérdesszert mellett a fő elem egy legalább másfél méteres étcsokiszobor volt. Görög tematikát kellett választani, így végül Erinnüsz mellett döntöttünk, aki a mitológiában a bosszúállás istennője. A zsűri az ízt, a technikát és a küllemet is pontozta. Szerencsére nem csúsztunk ki az időből, pedig a felkészülés során ez néha előfordult. A szobrunk nagyon tetszett nekik, a tortánk kevésbé, így végül hatodikak lettünk – mesélte a fiatal cukrász.

Dávid nagyon örült neki, hogy megmérettethette magát a vébén, de számára ez még nem a csúcs. – Szeretnék tovább fejlődni, a jövőben pedig a célom, hogy kijussak a World Chocolate Master tornára. Ez a cukrászszakma csúcsa, magyar még sosem vett részt rajta – árulta el tervét Dávid.

Nincsenek megjegyzések