Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Szülők, figyelem: Ezért tartsuk be ajándékozásnál is az ajánlott korhatárt

6 éves kor alatt ne legyen a kicsiknek saját kütyüjük!
A médiák és a technológia határozza meg mindennapjainkat. Már a kisgyermekek is teljesen természetesen használják az okostelefonokat és a tableteket.

A szülőknek és a nagyszülőknek azonban nem ajánlatos siettetni a dolgokat, és érdemes néhány fontos korhatárt szem előtt tartaniuk.

Sok esetben az alsó tagozatos kisdiákok karácsonyi kívánságlistáján is felbukkannak már a tabletek és a játékkonzolok, ezért jó, ha tudjuk, milyen készüléket hány éves kortól ajánlanak a szakértők.
Gyermekpszichológusok szerint 6 éves kor alatt ne legyen a kislányoknak és fiúknak semmilyen saját kütyüjük. Csak iskolás korúaknak érdemes olyan appokat letölteni, amik segítik az írás és olvasás elsajátítását, olyan koruknak megfelelő gyermekfilmet ajándékozni, amit a szülővel együtt megnézhetnek. Válasszunk nekik olyan komputeres játékot, amit velük együtt játszhatunk. Saját játék készülékre a 6-8 éveseknek még nincs szükségük.

Kilencéves kortól ajánlott olyan mobiltelefont és játékkonzolt ajándékozni, amin kiiktatták az internet-hozzáférést. Ha a csemete elérte a 12 éves kort, akkor vegyük komolyan fontolóra, hogy kaphat-e okostelefont, tabletet vagy laptopot karácsonyra. Fontos, hogy addigra a gyermeknek legyen valamennyi tapasztalata az interneten való szörfözéssel, és tisztában legyen az alapvető biztonsági szabályokkal.

Nincsenek megjegyzések