Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Alföldi Róbert: bekerültem a játszmába

Alföldi Róbert a bécsi Burgtheater 125 éves fennállása alkalmából rendezett konferencián elmondta: 25 éve dolgozik a színház világában, a szocializmus ideje alatt kezdte pályafutását, de soha semmilyen társadalmi rendszer vagy szakmai szervezet nem gátolta abban, hogy azt mutassa meg a munkáiban, amit szeretne. A volt színházigazgató hozzátette, a szabadság számára természetes állapot volt eddig - írja az ujasz.hu.

A mai színházi vezetők Alföldi szerint az uralkodó politikai hatalom kegyeltjei. A művészi szabadságról a ma az X-Faktor mentoraként dolgozó színész-rendező elmondta: nem tudja, létezik-e ilyesmi hazánkban, de mindenki előtt ott a választás lehetősége. Alföldi beszélt saját magáról is, arról, hogy ő a Nemzeti élén megvívta a saját harcát.
- Belekerültem a játszmába. És a lelkem a nagy szabadságban elkezdett rohadni. Nem tudok a szerelemről előadást csinálni, csak és kizárólag, szinte már hisztérikusan arról tudok beszélni, hogy mi történik az országomban. Nem vagyok szabad. Elvesztettem a szabadságomat. Pörgök magam körül, már nem is látok rendesen, mert nem a világot nézem, hanem az ügyet, ami elveszni látszik. De ha bármilyen ideológia veszi át - akár kimondva, akár kimondatlanul - a valódi emberi közlés helyét a színházban, ott nagy baj van.
 
Forrás: Stop.hu